Menu Close

Xefs i restaurants

Som el que mengem i mantindre una dieta sostenible té un impacte positiu en totes les dimensions de la nostra salut i benestar, a més de reforçar el nostre compromís amb el medi ambient.

A la Comunitat Valenciana hi ha un suport general de tota la restauració cap a una cuina de producte que faça valdre la riquesa i diversitat del nostre territori. No en va som el major i millor rebost d’Europa per la varietat de productes frescos i elaborats que alberguem i la nostra gran tradició agrícola i vitivinícola. Els xefs i cuiners valencians són coneixedors de l’existència de figures de qualitat diferenciada que estan de temporada tot l’any, per la qual cosa sempre poden oferir productes de proximitat en les seues cartes.

Però encara n’hi ha més. La restauració valenciana està impulsant la creació d’una cuina de producte i de relat, i construeix un espai propi on contar històries que impliquen productor, cuiner i consumidor. Aquesta visió de contar una història d’un productor que cultiva i acarona un producte, d’un cuiner que l’entén i l’interpreta i un comensal que el coneix i en gaudeix de l’essència es distingeix amb el segell de qualitat Molt de Gust. Un distintiu que reconeix els establiments que aposten pel producte local de qualitat, proximitat, temporada i sostenibilitat i li donen visibilitat en les seues cartes.

Els restaurants que ofereixen una cuina de proximitat i temporada, basada en el producte local, donen valor al nostre territori i als nostres productors. Xefs com Susi Díaz, Aurora Torres, José Manuel Miguel, Evarist Miralles o Miguel Barrera fusionen creativitat i tradició en una ‘cuina amb memòria’ ancorada en els productes de qualitat diferenciada per a oferir menús que conten una història amb cada plat.

Xefs La Cuina Molt de Gust a Mediterrània Gastrònoma

 

Xefs La Cuina Molt de Gust al Saló Gourmets